Yılbaşı Gecesinde Hindi İçin Alternatif: Airfryer’da Bütün Tavuk Nasıl Yapılır?

Yılbaşı sonunda geldi çattı! Eğer ki hindi yapamıyorsanız size aşırı pratik ve üstü güzelce kızarmış bir bütün tavuk yapma yolu göstereceğiz. Haydi tarife geçelim!

Airfryer’da Bütün Tavuk Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 1 adet bütün tavuk

  • 75 gr tereyağı, oda sıcaklığında

  • 3 diş sarımsak, rendelenmiş

  • 4-5 dal taze kekik, ince kıyılmış

  • 1 yemek kaşığı pekmez

  • 1 tatlı kaşığı salça

  • Tuz

  • Taze çekilmiş karabiber

  • 2 adet kırmızı soğan

  • 2 adet havuç

  • 1 adet patates

Hazırlanışı:

1. Sebzeleri doğrayın. Bir kap içinde tereyağı, tuz, karabiber, sarımsak, pekmez, salça ve kekiği iyice karıştırın. 

2. Her tarafına özellikle göğüs, but ve göğüs boşluğuna hazırladığınız tereyağlı karışımı ovarak sürün. 

3. Sebzeleri tavuğun göğüs boşluğuna gelecek şekilde Airfryer sepetine koyun. Üzerine tavuğu yerleştirin. 

4. Gıda termometresini takın ve tavuk ayarında pişirin. 

5. Tavuğu pişirdikten sonra 15 dakika kadar dinlendirin. Sonrasında porsiyonlayıp servis edin.

Afiyet olsun!

Bu tarifin ayrıntılarını adım adım görmek isterseniz videomuzu izleyebilirsiniz ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir